IMG_6152

Als ik kijk naar de recepten op m’n blog, dan lijkt het soms wel alsof ik vegetarisch ben. Maar nee hoor: ik eet ook regelmatig vis en vlees. Ik hou juist van de afwisseling tussen vis, vlees, gevogelte en vegetarisch. Vlees bereiden en er een mooie maaltijd mee maken, vind ik doorgaans niet zo moeilijk. Maar voor een gerecht met vis heb ik soms wat meer inspiratie nodig. Vis kan overheersend zijn in een gerecht, daar moet je maar net zin in hebben. Gelukkig heb ik een aantal succesrecepten waar ik op terug kan vallen en die ook in de smaak vallen bij vriendlief (die veel liever vlees dan vis eet). Een goed voorbeeld is de ovenschotel met verschillende soorten vis, tomaatjes en citroen.

Omdat het zo gezond is, eet ik bijna elke week zalm. En deze keer wilde ik er wat anders mee doen, dan ‘naturel’ bakken. Ik had al eerder ontdekt dat vis met bacon een lekkere combi is. Dat pittige en zoute van de bacon past erg goed. Nu dus ook maar eens met zalm uitproberen…

Neem een mooie zalmmoot en strooi hier wat zout, peper en (verse) dille overheen. Wikkel de moot dan in een plak bacon. Warm een koekenpan op met een drup olijfolie en bak de zalm hier in. Met circa 3 minuten aan elke kant blijft de zalm mooi medium. Ik at de zalm met linzen en sperzieboontjes. Lekker met een kneep citroensap.

That’s it!

Bereidingstijd: 10 minuten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.