Voorjaars-fruittaart

IMG_9974

Voorjaars-fruittaart. Ook al is het soms nog een beetje grijs en regenachtig buiten: ik heb het voorjaarsgevoel al behoorlijk te pakken! En aangezien het ook nog eens weekend is, is het tijd voor een taart! En vandaag een vrolijke taart met heel veel fruit! Jummm!

Ik heb voor de bodem het recept van deze Braam-framboostaart gebruikt en de crème pâtissière van deze Franse appeltaart. Over de bodem wel even deze opmerking: hij was erg kruimelig. Dat is aan de ene kant heel erg lekker, maar aan de andere kant niet zo praktisch eten. Uit mijn ervaring met het maken van de braam-framboostaart als plaatkoek (zonder opstaande randjes dus), blijft de bodem beter. Vooral de randjes brokkelen snel af. Van deze fruittaart een plaattaart maken is dus een goede optie. De Franse appeltaart heeft ook een fijne zoete deegbodem die je zou kunnen maken. Maar lekker kruimelig is ook niet verkeerd…

Hier nog even de ingrediënten voor de bodem en crème pâtissière op een rijtje. Voor de bodem: 175 gr boter, 75 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 200 gr bloem en 40 gr maizena. En crème pâtissière: 250 ml melk, 1 vanillestokje, 3 eierdooiers, 60 gr suiker, 1 flinke el maizena en 1 kleine el bloem.  

Dit fruit heb ik gebruikt: 1 banaan, 1 appel, 1 peer, 1 sinaasappel, een halve mango en een handje aardbeien. Natuurlijk kun je hier weer lekker variëren met andere soorten fruit. Als versiering heb ik witte chocolade-schaafsel en fijngesneden verse munt gebruikt.

Maak de bodem volgens instructies in het recept van de Braam-framboostaart en laat deze na het bakken volledig afkoelen. Ondertussen kun je de crème pâtissière maken. En laat ook deze afkoelen. Maak het fruit schoon en snijd in mooie plakjes en/of stukjes. Tip: mocht je de appel en peer te hard van structuur vinden tussen het andere zachte fruit? Blancheer het fruit dan door het kort aan de kook te brengen (in een steelpannetje met ruim water) en daarna in een vergiet met koud water af te spoelen (je stopt dan het garingsproces).

Verdeel de crème pâtissière over de taartbodem. Nu het leukste gedeelte: de opmaak met het fruit. Maak mooie patronen of mix alles juist ‘nonchalant’ door elkaar. Net wat jij leuk vindt. Strooi er dan de chocoladekrullen en de munt over en voila: je voorjaars-fruittaart is klaar!

Bereidingstijd: 60 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.