Vijgen-walnoten-repen

 Vijgen-walnoten-repen

Vijgen-walnoten-repen zijn zó lekker! Ik weet niet of jullie het al doorhadden, maar ik ben gek op vijgen. Vers of gedroogd, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Eerder maakte ik ook er super eenvoudige vijgen-amandel-pasta mee en ook deze vijgen-peren-cheesecake. Vandaag tijd voor een recept met gedroogde vijgen: vijgen-walnoten-repen. Het perfecte tussendoortje. Ze zien er op de foto misschien niet super sexy uit (het is soms erg lastig fotograferen met zo weinig mooi daglicht), maar deze vijgen-walnoten-repen zijn echt jummie!

Dit heb je nodig voor de vijgen-walnoten-repen:

  • ca. 10 á 15 stuks gedroogde vijgen
  • handje walnoten
  • 1 el kokosolie
  • 2 el kokosrasp
  • 2 el lijnzaad
  • scheutje water

Smelt eerst de kokosolie in een kommetje in de magnetron (of in een steelpannetje). Doe dan de helft van de vijgen met de gesmolten kokosolie en een scheutje water in een bakje en mix met de staafmixer fijn.  Bekleed een bakje (ter grootte van een broodtrommeltje, met deksel) met vershoudfolie en leg hier de nog hele vijgen en walnoten in. Verdeel er dan het kokosrasp, de lijnzaad en de gepureerde vijgen over en druk het geheel stevig aan zodat een soort koek ontstaat. Sluit het bakje af en zet gedurende 30 minuten in de vriezer. De kokosolie wordt dan weer hard en hiermee krijgt de reep een vaste vorm. Nu kun je er mooi repen of blokjes uit snijden. En dat is het! Makkelijk toch?

Variatietip: voeg andere noten of een handje rozijnen toe. Of een lepeltje pindakaas, gojibessen, gedroogde abrikozen… Je kunt ook wat extra pure chocolade smelten en over de reep uitsmeren en hard laten worden. Variaties te over dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.