Vijgen-amandel-pasta

Vijgen-amandel-pasta Vijgen-amandel-pasta

Deze vijgen-amandel-pasta maak je echt in een handomdraai. Wat zijn vijgen toch fotogeniek! En het leuke daarbij is: ze zijn al zo lekker van zichzelf dat je er weinig mee hoeft te doen. Natuurlijk kun je ze in allerlei lekkere gerechten verwerken, maar vijgen de hoofdrol geven is net zo leuk. Neem een stuk of 4 goed rijpe vijgen, een handje hele amandelen en doe deze bij elkaar in een mengbeker. Zet de staafmixer erin en pureer tot een egale massa. Klaar is je fijne healthy dip. Ik eet dit het liefste op een goede volkoren boterham of op een cracker. Heerlijk met een kop pompoensoep. Dan proef je echt de herfst.

Super easy vijgen-amandel-pasta

Vijgen-amandel-pasta  met maar 2 ingrediënten en dan toch een heel item erover? Ja natuurlijk, waarom ook niet? Ik denk dat het goed is om af en toe even stil te staan bij eenvoud. Het gaat vaak alleen maar om telkens meer en beter, materialisme, vergelijken met anderen, alleen het beste van het beste, etc. etc. Ik kom er meer en meer achter dat juist eenvoud veel dingen beter en mooier maakt. Zonder heel erg de diepte in te gaan, doel ik daarmee ook op een eenvoudige en pure manier van koken en eten. Gewoon eten bereiden zonder allerlei toevoegingen. Ingrediënten kunnen van zichzelf al zo heerlijk zijn. En vooral als je ze in het seizoen eet. En dat kan met vijgen bijna ook niet anders.  Probeer ook eens deze taart met peer en verse vijg.

Daarom dus vandaag dit recept met slechts 2 ingrediënten, maar dan wel met extra food-pics! Want ook van de plaatjes alleen al kun je genieten, toch?? Fijne dag vandaag!

Vijgen-amandel-pasta Vijgen-amandel-pasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.