IMG_4469

Wil je wel eens wat anders bij je pastagerecht? Of heb je inspiratie nodig om eens wat anders te doen met vis? Probeer deze tonijngehaktballetjes dan eens!

Voor circa 18 balletjes heb je nodig:

  • 2 blikjes tonijn in water
  • een flinke hand verse peterselie, fijngesneden
  • een flinke snuf kaneel
  • een flinke snuf zout & peper
  • 1 ei
  • paneermeel of het kruim van een beschuit of oude boterham
  • flinke scheut olijfolie

Mix de ingrediënten. Doe in eerste instantie rustig aan met het paneelmeel, dit is bedoeld om een goede binding aan de balletjes te geven. Voeg dus net zoveel toe tot je een stevige substantie hebt. Draai er dan kleine balletjes van. Verhit de olie in de pan en leg de balletjes er voorzichtig in. Van vaak omdraaien worden de balletjes niet mooi (ze gaan snel brokkelen of vallen uit elkaar). Draai de balletjes dus om als de onderkant krokant bruin is. Bak dan ook de andere zijde in één keer.

Variatietip: voeg wat geroosterde pijnboompitjes toe aan het mengsel voordat je er balletjes van draait.

Zoals gezegd zijn deze balletjes erg lekker bij een pastagerecht (bijvoorbeeld met een tomaten-groentesaus), het is ook een lekkere snack of traktatie op een feestje.

Bereidingstijd: 20 min

3 thoughts on “Tonijngehaktballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.