Supersnelle bloemkoolsalade

Supersnelle bloemkoolsalade

Supersnelle bloemkoolsalade, zo maak je het! Nu het echt richting de zomer gaat, breekt ook de tijd van picknicken weer aan. Zo heb ik laatst al op maandagavond samen met vriendlief genoten van het mooie weer door met ons kleedje en lekker eten, naar het park te gaan. Een fijnere start van de werkweek kan bijna niet. Oldenburg is een stad met veel parkjes en groen. We hebben dus ook genoeg picknick-mogelijkheden zomaar bij ons om de hoek. Perfect!

Supersnelle bloemkoolsalade

Wij besluiten meestal erg spontaan om te gaan picknicken, dus last minute en snel te bereiden hapjes en gerechten zijn dan erg prettig. En daar is deze bloemkoolsalade zeker één van. Super makkelijk, weinig ingrediënten en qua smaak erg verrassend.

Dit heb je nodig voor de supersnelle bloemkoolsalade:

  • een kwart rauwe bloemkool
  • een handje zonnebloempitjes en/of amandelschaafsel, geroosterd
  • een scheut olijfolie
  • het sap van een halve citroen

Rasp de bloemkool met een grove rasp fijn en doe in een leuke schaal of handig afsluitbaar bakje om mee te nemen. Verdeel de geroosterde zonnebloempitjes of het amandelschaafsel erdoorheen. Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap en giet over de salade. En echt waar: that’s it!

Bereidingstijd: 15 min (met de keukenmachine gaat het nog sneller).

Dit is ook echt een ideale salade om voor veel personen te maken, én is erg goed voor te bereiden. Deze salade past goed bij mediterrane gerechten, maar ook bij Midden-Oosterse happen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.