Super healthy havermoutkoekjes

Super healthy havermoutkoekjes: een leuk en easy recept. Zoals vorige week aangekondigd op Instagram: hierbij het recept voor deze fijne én verantwoorde koekjes. Zonder suiker, boter, eieren, melk, bloem, maar met oa. banaan, kokos, dadels en walnoten… Vers na het bakken (even af laten koelen uiteraard), zijn ze het lekkerste en ze geven bovendien een verzadigd gevoel. Een ideaal tussendoortje dus.

Dit heb je nodig voor circa 10 super healthy havermoutkoekjes:

  • 2 bananen
  • 100 gr havermoutvlokken
  • 100 gr geraspte kokos
  • 1 el kokosvet
  • een klein handje rozijnen
  • een stuk of 6 stevige dadels
  • een klein handje walnoten

Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed een bakplaat met een bakpapier.

Het leek mij lekkerder om de structuur van de koekjes wat fijner te hebben, dus heb ik met de staafmixer de kokos en havermoutvlokken fijner vermalen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze ingrediënten gewoon ‘grover’ te laten.

Mix met de staafmixer de bananen tot een romige massa en voeg de havermout en kokos toe. Laat het kokosvet warm worden en hierdoor smelten. Dit kan in een steelpannetje op laag vuur, maar ook prima in een bakje in de magnetron. Voeg dit toe aan het beslag. Verbrokkel de walnoten in kleinere stukjes en snijd de dadels fijn. Voeg de walnoten  en dadels samen met de rozijnen aan het beslag toe en kneed door elkaar. Vorm er dan 10 á 12 ronde koekjes uit en leg deze op de bakplaat. Nu gaan de koekjes de oven in. In 15 minuten zijn ze gaar en aan de randjes mooi bruin. Even laten afkoelen en dan: hallo healthy tussendoortje!

Bereidingstijd: 25 min.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.