003

Tijd voor wat zoetigheid voor dit weekend :) Leuk aan dit recept: no baking! Goed om rekening mee te houden: na bereiding dient de taart nog circa 1 á 2 uur in de koelkast te staan om op te stijven. Deze tijd heb ik niet meegerekend in de bereidingstijd.

Ingrediënten

  • 1 zakje mini stroopwafels
  • 1 zakje gewone stroopwafels
  • 250 gr monchou of roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • Karamelsaus (kant en klaar te koop, óf net zo makkelijk zelf maken)

Benodigdheden

  • Springvorm, normale grootte (24 cm)
  • Handmixer
  • Mengkom

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje olie. Maak de bodem van zeer fijngesneden stroopwafels (de gewone) en verdeel in de springvorm. Besprenkel de bodem met karamelsaus en zet in de koelkast. Klop de slagroom stijf en spatel de roomkaas erdoor. Roer tot een gladde massa. Zet tegen de rand van de springvorm (aan de binnenkant) de ministroopwafeltjes, eventueel ieder door de helft gesneden. Dit vormt de rand van de taart. Spatel het roommengsel in de springvorm (voorzichtig met de ministroopwafeltjes!). Versier de taart met eventueel nog meer ministroopwafeltjes en karamelsaus. Zet de taart 1 á 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Ps. Volgens deze receptuur blijft het roommengsel redelijk zacht, de taart kan wat uit elkaar vallen als je ‘m aansnijdt. Wil je dit voorkomen? Week dan 3 of 4 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm 2 el van de slagroom in een steelpannetje en smelt hierin de uitgeknepen gelatine. Roer dan door de rest van het roommengsel. Ga verder volgens de beschrijving. De taart zal nu zeker stijver worden.

Bereidingstijd: 30 minuten (excl. opstijven in de koelkast)

Deze taarten zijn ook heerlijk:

Rode wijn-appeltaartjes Citroentaart Sinaasappel-amandelcake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.