Voor 3 pannenkoekjes heb je nodig:
- 100 gr speltmeel
- 100 ml melk
- 100 ml water
- 1 ei
- scheutje olijfolie
- snuf zout
Mix van deze ingrediënten een mooi beslag. Voeg eventueel iets meer meel of melk toe, mocht je het beslag te dik of te dun vinden.
Verhit een kleine drup olie in een koekenpan en bak stuk voor stuk de pannenkoeken. Wacht goed tot de bovenkant opgedroogd is, voordat je ‘m omdraait. Laat de pannenkoeken afkoelen.
Voor de vulling heb je nodig:
- 1 kipfilet
- wat Provençaalse kruiden
- zout & peper
- scheutje olijfolie
- kwart komkommer in fijne reepjes
- circa 100 gr naturel roomkaas (light)
- tuinkers
Snijd de kipfilet in smalle reepjes, wrijf in met wat olijfolie, de kruiden en zout & peper (naar smaak). Bak dan in de pan tot de reepjes mooi lichtbruin en krokant zijn.
Besmeer een pannenkoek met roomkaas, leg er wat kipreepjes, komkommer en wat plukjes tuinkers op en rol de pannenkoek strak op. Snijd hier circa 6 rolletjes uit. Voor de stevigheid kun je er een klein satéprikkertje in steken. Doe dit ook met de andere pannenkoeken, of totdat je het gewenste aantal rolletjes hebt.
Bereidingstijd: 30 min