soep 3

Een apparaat het werk laten doen: awesome! Ik ben echt niet lui (zeker niet in de keuken) maar als in dit geval de oven de groenten roostert en daarmee een heerlijke smaak naar boven haalt, dan word ik daar echt wel blij van. Net als de staafmixer waarmee ik deze soep in no time tot een romige massa mix. Het enige dat ik nog moet doen is de groente uit hun jasje helpen (schillen) en begeleiden richting oven en vanuit de oven richting de pan op het fornuis… Oja en de waterkoker kookt het water voor de bouillon voor mij, had ik dat al verteld??

Voor 6 personen:

  • een venkelknol
  • een halve kilo wortels
  • scheut olijfolie
  • 1 ui
  • 1,5 ltr tuinkruidenbouillon
  • zout & peper
  • wat venkelzaad

Verwarm de oven voor op 200C. Schil de wortels of schraap ze schoon en snijd daarna in stukjes. Maak ook de venkel schoon en snijd in stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groenten erop. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Dan gaan de groenten de oven in. In circa 30 minuten zijn ze zacht en mooi geroosterd. Ondertussen heb je voor de bouillon al water laten koken en de ui schoongemaakt en gesnipperd. Nu komt alles samen in een grote pan: de wortels, venkel, ui en bouillon. Breng het geheel nog even aan de kook en laat circa 10 minuten doorkoken. Daarmee is de ui ook zacht geworden. Haal de pan van het vuur, zet de staafmixer erin en mix tot een romige en gladde massa is ontstaan. Breng op smaak met zout & peper en wat venkelzaad.

En klaar is de soep!

Bereidingstijd: 45 min

Variatietip: voeg een in stukken gesneden appel toe en laat even mee koken. In plaats van wortel kun je ook pompoen of pastinaak gebruiken. Wat crème fraîche door de soep roeren geeft extra romigheid en serveren met een plukje kiemgroenten geeft een frisse bite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.