foto (1) IMG_1

Eigenlijk ben ik altijd wel in de mood om soep te maken. Het is zo makkelijk en geeft mij altijd een ‘comfy’ gevoel. Voor dit recept gril je de tomaten en paprika eerst een half uurtje in de hete oven. De keuken gaat daarvan zó lekker ruiken!

Wat heb je nodig voor een grote pan soep (2 á 2,5 ltr):

  • een kilo tomaten
  • 500 gr puntpaprika’s (of gewone rode)
  • een ui
  • circa 2 a 2,5 ltr tuinkruidenbouillon (ik doe dit altijd een beetje op gevoel en kijk hoeveel er in de pan past)
  • circa 4 el Provençaalse kruiden
  • zout & peper
  • flinke scheut olijfolie

En dan aan de slag:

Verwarm de oven voor op 250 C. Snijd de tomaten in partjes en haal de kerntjes eruit (niet het vruchtvlees). Maak de paprika’s schoon en snijd in grove stukken. Verdeel de tomaten en paprika’s op een grote bakplaat, bestrooi met zout, peper en de Provençaalse kruiden. Dan een flinke scheut olijfolie eroverheen en 20 á 30 minuten in de oven. Als het goed is zijn daarna de tomaten en paprika’s zachter geworden en een beetje bruin verkleurd. Doe dan deze lading in een grote pan, voeg de gesnipperde ui toe en de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat 5 á 10 minuten zachtjes doorkoken. Zet de staafmixer in de pan en vermeng het geheel tot een romige soep. Breng op smaak met eventueel meer Provençaalse kruiden, zout en peper. Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: circa 45 minuten (incl oventijd)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.