Salade met framboos & avocado
Salade met framboos & avocado

Salade met framboos & avocado: mijn lievelingssalade! Door de munt en frambozen heeft deze salade een frisse en zomerse ’touch’ en daar kan ik het hele jaar door van genieten. Ik maak ‘m als traditie altijd op eerste Paasdag en afgelopen kerst aten we ‘m bij de brunch.

Afgelopen zomer had ik met mijn hockeyteam een barbecue en iedereen nam iets mee. Aangezien ik wel een beetje in kan schatten wat er dan zoal meegenomen wordt, besloot ik om in ieder geval iets gezonds mee te nemen. Toen kwam ik dus aanzetten met deze salade: met frambozen (!) én met verse munt(!), echt heeeel raar vonden de hockey-dames dat. Een aantal meiden durfde het zelfs niet aan om ‘m te proeven (die zijn blijkbaar niet zoveel gewend op culinair gebied). Gelukkig viel de salade bij de rest erg in de smaak en kon ik er zelf natuurlijk ook van genieten ;)

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 kropjes little gem
  • 2 rijpe avocado’s
  • 150 gr frambozen (vers of ontdooid)
  • 1 handje walnoten
  • 1 el suiker
  • 4 el olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 thl mosterd
  • 2 takjes verse munt, blaadjes fijngesneden

Zo maak je de salade:

Snijd de sla in fijne reepjes en leg ze op een mooie saladeschaal. Halveer de avocado’s in de lengte, haal de schil eraf en de pit eruit. Snijd de avocado in blokjes en verdeel over de sla. Rooster de walnoten in een koekenpan tot ze licht gebruind zijn en voeg dan de lepel suiker toe. Laat de suiker smelten en roer rustig in de pan. Op het moment dat de suiker bruin wordt, is het punt van karameliseren bereikt en haal je de walnoten uit de pan. Laat op een stukje aluminiumfolie of keukenpapier volledig afkoelen. Kom er niet eerder aan want karamel is heel erg heet! Maak ondertussen de dressing van de olijfolie, mosterd, wittewijnazijn en het limoensap. Prak de helft van de frambozen en voeg dit aan de dressing toe. Verdeel de dressing over de salade en dan ook de walnoten. Verdeel de overige frambozen en de verse munt over de salade en klaar ben je alweer!

Bereidingstijd: 20 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.