IMG_6053

Salades vind ik echt zomerse kost. Toch hou ik er erg van om het hele jaar door salades te eten. In de herfst- en winterperiode voeg ik vaak wat lauwwarme ingrediënten toe, zoals geroosterde pompoen of sperzieboontjes. Of ik hou het juist wat lichter en frisser wanneer ik de salade serveer bij een maaltijd met warme groente. En het hoeft gelukkig niet zo ingewikkeld te zijn: met 4 ingrediënten en een simpele dressing kun je al een originele salade maken. Handig voor je snelle doordeweekse maaltijd. Deze salade vind ik echt een bijgerecht voor de hoofdmaaltijd maar als lunch kan het ook prima als je niet zo’n grote trek hebt.

Per persoon heb je nodig:

  • een stuk of 5 gedroogde dadels
  • een kleine appel
  • een klein handje amandelen
  • een flinke hand gesneden Romana sla
  • een scheutje basis dressing.

En zo doe je het:

Haal de pitten uit de dadels en snijd de dadels in stukjes. Maak de appel schoon en snijd ook in stukjes. Hak de amandelen grof en rooster in een koekenpan mooi goudbruin. Laat de nootjes afkoelen. Verdeel de sla op een bord en meng hier de dadels, appel en amandelen door. Besprenkel met dressing. Dat is alles!

Variatietip: gebruik andere soorten noten, of een mix. Voeg stukjes blauwe kaas toe. Gebruik een peer in plaats van een appel en neem een andere slasoort (of een mix).Voeg ook nog wat verse kruiden toe, bijvoorbeeld dille of peterselie.

Bereidingstijd: 10 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.