Recept voor Ayvar

Recept voor Ayvar

Vandaag het recept voor Ayvar. Bij een goed gesorteerde supermarkt of toko kun je Ayvar in een potje kopen. Op zich niks mis mee, dat deed ik ook altijd. Maar bij mijn drang naar alles homemade, ben ik de keuken in gegaan en ontdekte ik dat zelf Ayvar maken peanuts is.

Bereidingswijze:

Neem 1 middelgrote aubergine en twee grote rode paprika’s. verwarm de oven voor op 200C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de aubergine er in z’n geheel op en de paprika’s gehalveerd, zaden verwijderd. Doe de bakplaat in de oven en rooster/grill de groenten gedurende 40 minuten.

Laat de aubergine en paprika afkoelen zodat je ze vast kunt pakken, mag dus nog best een beetje warm zijn, dat maakt verder niet uit. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en ontdoe van het vel en de kroon. Als het goed is kun je het velletje er zo aftrekken. Doe het aubergine-vruchtvlees en de paprika-parten in een mengkom, voeg een teen knoflook toe, een snuf zout & peper, circa 1 eetlepel Provençaalse kruiden en een flinke scheut balsamicoazijn (circa 3 el). Pureer het geheel met de staafmixer fijn tot een mooie gladde massa ontstaat. Breng op smaak met eventueel wat extra kruiden of een mespuntje sambal voor wat pit. That’s it!

Bereidingstijd: 50 min

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.