Super gezonde ontbijtsalade

Recept: super gezonde ontbijtsalade

Een super gezonde ontbijtsalade? ’s Ochtends vroeg al groene blaadjes en tomaatjes op je bord? Jazeker! Deze super gezonde salade zit namelijk bomvol vitamines en mineralen en geeft je de perfecte kick-start in de ochtend. Ik vind het echt een uitvinding. De spinazie, tomaat en avocado – die je eerder bij de lunch of het avondeten zou eten – combineren erg goed met de frisse en zoete meloen en bessen. De walnoten geven een fijne bite en het gekookte ei en de feta zorgen voor de nodige eiwitten. Een kwestie van gewoon een keertje maken dus.

Dit is het recept (ca. 4 pers.):

  • 1 zak verse spinazie (medium formaat)
  • 1 bakje kers-tomaatjes
  • 1 rijpe avocado
  • een kwart cantaloupe-meloen
  • flinke hand blauwe bessen, gewassen
  • 1 blok gr feta (ca. 150 gr), verbrokkeld
  • ca. 6 blaadjes verse basilicum
  • handje walnoten
  • 4 gekookte eieren
  • voor de dressing: het sap van 1 citroen, olijfolie en zout & peper

Verwijder de steeltjes van de spinazie en was de blaadjes wanneer er nog wat zand op zit. Verdeel het groen vervolgens in een mooi ruime schaal. Maak de tomaatjes schoon en halveer deze. Maak de meloen schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Maak ook de avocado schoon en snijd in stukjes. Verdeel de meloen, tomaatjes, avocado, de blauwe bessen en verbrokkelde feta over de spinazie in de schaal en hussel kort door elkaar. Knip of snijd de basilicum wat kleiner en rooster de walnoten aan in een hete koekenpan. Pel de eieren en halveer deze. De basilicum, walnoten en eieren kun je nu ook over de salade verdelen. Maak de dressing op gevoel: neem eerst ongeveer 4 eetlepels olie en een flinke kneep citroensap. De dressing mag wel wat pit (zuur) hebben, maar het is natuurlijk net wat je lekker vindt. Breng op smaak met wat zout & peper en verdeel over de salade. En that’s it! Je super gezonde ontbijtsalade is klaar.

Bereidingstijd: 20 min. Deze salade is erg goed voor te bereiden en daardoor ’s ochtends in no time klaar.

Variatietip: ik heb deze salade ook een keer gemaakt met perzik in plaats van meloen. De feta kun je ook door geitenkaas vervangen en voeg een komkommer toe voor een extra ‘frisje’. Mocht je toch nog iets aan bite missen, voeg dan een handje homemade croutons toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *