Super easy aardbeien-bonbons

Super easy aardbeien-bonbons

Vandaag het recept voor super easy aardbeien-bonbons. Nou ja ‘recept’ kun je het niet eens noemen. Dit lekkere hapje is zo ontzettend makkelijk, daar komt geen culinaire wiskunde aan te pas. Perfect dus! Mijn moeder kwam van de week gezellig bij mij langs en ik wilde iets lekkers voor bij de thee maken. En dan niet heel veel moeite doen of heel ongezond. Deze super easy aardbeien-bonbons zijn dus het perfecte hapje.

Dit heb je nodig:

  • Ca. 10 mooie aardbeien, ontkroond
  • een kleine reep extra pure chocolade
  • wat nootjes, fijn gehakt
  • 1 el geraspte kokos

En zo doe maak je de super easy aardbeien-bonbons:

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kommetje. Laat de chocolade vervolgens smelten. Dit kan au bain marie (het kommetje boven een pan kokend water) of in de magnetron. Blijf tussendoor roeren tot de chocolade mooi egaal en dun is. Als de aardbeien na het wassen en ontkronen nog wat nat zijn, dep je ze eerst droog met een stukje keukenpapier. Dip ze vervolgens door de chocolade en daarna of door de kokos of door de nootjes.

Het is een heerlijk kliederwerkje en tussendoor kan er prima aan de vingers gelikt worden ;) Het komt ook niet zo precies en ik vind juist de bonbons met uitgelopen randjes choco het allerlekkerste. Laat de bonbons op een stukje bakpapier of op een bordje, in de koelkast staan tot de chocolade mooi gestold en hard is. En dan zijn je super easy aardbeien-bonbons klaar. Jummie!

Weet je een andere dip om de choco-aardbeien mee te versieren? Probeer het gewoon uit. Ik denk dat het ook erg lekker is met verkruimelde speculaasjes, wat geroosterd amandelschaafsel of met pure en witte choco (gemarmerd – ambitieus) door elkaar.

Bereidingstijd: 10 min + een uurtje in de koelkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *