Pittige kip uit de oven

Pittige kip uit de oven

Pittige kip uit de oven is altijd een succes bij mijn kookworkshops. Zó lekker! Tijd om het recept met jullie te delen dus.

Ingrediënten:

  • Kippenvleugeltjes / -pootjes of -dijen – net wat je lekker vindt en hoeveel je wilt p.p.
  • 50 gr boter
  • 3 eetlepels honing
  • scheut olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 theel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze voor de pittige kip uit de oven:

Verwarm de oven op 200 graden. Smelt dan de boter in een steelpannetje en giet daarna over de kip in een kom. Voeg de olijfolie en honing toe en schep het geheel goed door elkaar. Hak de rode peper en knoflook heel fijn en schep samen met de paprikapoeder, peper en zout door de kip. Laat de kip marineren; hoe langer, hoe beter. Je kunt dit ook een dag van tevoren doen. Dan trekken de smaken pas echt goed in. In de kookworkshops hebben we hier natuurlijk geen tijd voor, maar laten we de kip toch zeker 20 minuten staan.

Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en bak de kip rondom mooi bruin en in ongeveer 3 minuten aan. Schep ze daarna in een ovenschaal of op een bakplaat en bak ze verder gaar in 20 min in de oven. Controleer of de kip goed gaar is van binnen. Twijfel je? Schuif de tray dan liever nog even terug in de oven. Met kip wil je geen risico nemen.

Serveer op een mooie schaal en zet op tafel. That’s it! Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: ca. 35 min.

Variatietip: gebruik eens andere kruiden. Spice it up met extra chili of geef er een oosters tintje aan door komijn en venkelzaad toe te voegen. ontpitte dadels of gedroogde abrikozen zijn ook een leuke toevoeging aan dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.