Rabarbercompote

Rabarbercompote

Rabarbercompote past bij de lente en zomer. Ook al kan het nog erg fris zijn buiten, en bewolkt en regenachtig, toch zorgt het mooie weer steeds vaker voor dat fijne voorjaarsgevoel. En wat past daar nou beter bij dan rabarbercompote? Ik krijg altijd zo’n weemoedig gevoel van rabarber. Het doet op de één of andere manier ouderwets aan en ik krijg er zo’n comfy gevoel bij. Rabarber vind ik dus ergens heel hartverwarmend en fijn op regenachtige dagen. Maar dat komt vooral door de zoete én lieve bittere smaak die aan het voorjaar en de zomer doet denken. Jummm I like rabarber!

Rabarbercompote is helaas niet 100% healthy: er gaat namelijk toch wel wat suiker in. Dit heb je ook echt wel nodig om dat fijne zoetje in de rabarber naar voren te laten komen. Om toch het idee te hebben dat het ietsje verantwoorder kan, heb ik er een vanillestokje en een snufje kaneel aan toegevoegd. Dat scheelt toch zeker een eetlepel suiker!

Dit heb je nodig voor een fijne kom vol rabarbercompote:

  • een stuk of 6 stevige rabarberstengels (ik ben vergeten ze te wegen)
  • 1 vanillestokje
  • een klein snufje kaneel
  • circa 3 el suiker (naar smaak, dit hangt ook van de roodheid van de rabarber af)
  • 1 el custard of maizena

Maak de rabarberstengels goed schoon (bij mij kroop er nog een slakje tussenuit, brrr…) en snijd in stukjes. Doe dit met een klein laagje water en het opengesneden vanillestokje in een ruime pan en breng aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken totdat de rabarber helemaal zacht is en je het makkelijk tot een compote kan roeren met een houten lepel. Los de custard in een apart kommetje met een beetje water op en voeg aan de compote toe. Breng iets hoger aan de kook zodat het geheel wat kan binden. Mocht je de compote niet dik genoeg vinden, voeg dan gerust nog een lepel opgeloste custard toe. Voeg nu naar smaak de suiker en het snufje kaneel toe en roer door door tot de suiker is opgelost. Laat de compote afkoelen. Zowel (lauw)warm als koud erg lekker bij je maaltijd of als toetje (met yoghurt, kwark of vanille-ijs).

Bereidingstijd: 25 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.