Het lekkerste recept voor pompoenbrood

Ingrediënten

  • 40 ml water
  • 425 gr speltmeel (of bloem, volkorenmeel, roggemeel of een andere meelsoort die je fijn vindt)
  • 500 gr pompoenpuree
  • 1 zakje gist
  • 1 el honing
  • flinke snuf zout
  • scheut olijfolie
  • 2 handjes geroosterde zonnebloempitjes

Bereiding

Met de broodbakmachine: doe de ingrediënten in bovenstaande volgorde in het bakblik van de broodbakmachine en kies het menu ‘volkorenbrood’. Druk op ‘start’ en geniet ervan dat de machine het werk voor je doet en een heerlijk brood tevoorschijn tovert ;)

Zonder broodbakmachine: Verwarm de oven voor op 180 C. Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar, maak een kuiltje in het midden en voeg dan het water, de honing en de puree eraan toe. En nu: flink kneden maar! Hoe langer en steviger je kneed, des te beter wordt het deeg en dus ook het brood. Laat het brood dan 45-60 minuten rusten en rijzen onder een schone doek op een tochtvrije plek. Kneed daarna het deeg nog eens intensief door. Laat het nog eens 15 minuten rusten en maak er daarna een mooie (langwerpige) bol van. Bestrijk met wat druppels water en bak het brood in de oven, 25-30 minuten.

Totale bereidingstijd: 2 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.