Pittige kikkererwten & groente

Pittige kikkererwten & groente, echt comfortfood voor de lente

Pittige kikkererwten & groente, echt comfortfood voor de lente; een frisse maar toch pittige kikkererwten-curry. Weinig ingrediënten, healthy en snel klaar: perfect voor doordeweeks!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • een halve bloemkool, in kleine roosjes
  • circa 300 gr sugar snaps, tuinbonen of sperziebonen, in stukjes gesneden
  • een goede portie kikkererwten, voorgekookt (ik heb geen maat aangehouden maar naar de verhouding gekeken)
  •  1 rijpe mango in blokjes gesneden
  • 1 ui in dunne ringen
  • 1 thl kerriepoeder
  • 1 thl komijnpoeder
  • 0,5 thl kurkuma (geelwortel)
  • 1 thl suiker
  • flinke scheut olijfolie
  • handje verse peterselie, grof gesneden

Kook de bloemkool en bonen in een pan met ruim water tot ze beetgaar zijn.

Doe de droge kruiden in een koekenpan en rooster ze even aan. Dit lijkt misschien gek, maar je zult al snel het effect ervan merken: de geur (en smaak) wordt al snel heel intens. Voeg hier dan de scheut olijfolie en de uienringen aan toe. Roer vervolgens op middelmatig vuur goed door tot de ui zacht is. Als de groenten gaar zijn, giet je het kookvocht af, voeg je de kikkererwten en stukjes mango toe en schep je het geheel door elkaar in de pan. Voeg nu ook het uien-kruidenmengsel toe en de peterselie en hussel nog eens door elkaar. En klaar is de pittige kikkererwten & groente. Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: 30 min

Variatietip: je kunt natuurlijk voor andere groenten kiezen, denk aan broccoli, Chinese kool, edamame bonen of courgette. De kikkererwten zou je kunnen vervangen door linzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.