IMG_5729

Piccalilly kende ik eigenlijk alleen maar uit een potje. Totdat mijn zus het ooit een keertje zelf maakte en ik ontdekte dat dat veel lekkerder is! Toen ik twee weken geleden uit eten was in Amsterdam, en dit bij mijn maaltijd geserveerd kreeg, bedacht ik me dat het echt tijd werd om zelf een keer piccalilly te maken. Aan de slag dan maar!

Dit heb je nodig:

  • circa 150 gr bloemkool
  • 1 kleine ui
  • 200 ml wittewijnazijn
  • 1 thl kurkuma
  • 1,5 thl gemalen gember
  • 2 el mosterd
  • 100 gr suiker
  • sambal of verse rode peper (net hoe pittig je het zelf wilt)
  • 1 el bloem

En zo doe je het:

Snijd de bloemkool en ui in kleine stukjes en doe samen in een pan. Breng met wat water aan de kook en laat gaar worden. Giet het vocht dan af. Ondertussen meng je de wittewijnazijn, kurkuma, gember, mosterd, suiker en sambal met elkaar in een steelpannetje. Breng aan de kook zodat de suiker oplost en er wat azijn kan verdampen. Voeg dan de bloemkool en ui toe. Los de bloem in een apart schaaltje met wat water op en voeg beetje bij beetje aan de piccalilly toe tot de gewenste dikte is bereikt. Hou er rekening mee dat de piccalilly verder indikt bij het afkoelen.

Erg lekker om lauwwarm te serveren bij je maaltijd, maar koud als dip of spread (op een sandwich bijvoorbeeld), ook erg lekker.

Bereidingstijd: 30 min

Variatietip: Voeg nog wat andere groente toe, bijvoorbeeld doperwten of sperziebonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.