DSCN7207a

Mocht je het nog niet door hebben: ik ben echt fan van hartige taart. Er zijn periodes dat ik er elke week wel eentje maak. Deze taart heb ik al lang lang geleden ontdekt in de Allerhande. De ingrediënten en de werkwijze zijn nagenoeg hetzelfde. Ik heb alleen de verhoudingen en oventijd wat aangepast voor een optimaler resultaat. Het zoetje van de paprika gaat heel goed samen met de ham en het amandelschaafsel geeft een fijne crunch. Jumm!

  • 5 á 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 400 g geroosterde paprika’s (uit pot kan prima, maar zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerste)
  • 150 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zout & peper
  • Paar plakken rauwe ham
  • handje amandelschaafsel

Verwarm de oven op 180 °C voor. Bekleed een springvorm van 24 cm met een stuk bakpapier en vet de randen in met een beetje boter of olie. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de helft van de paprika in een mengbeker met de crème fraîche en eieren. Mix met een staafmixer door elkaar. Voeg ook het paprikapoeder en zout & peper naar smaak toe. Snijd de overige stukken paprika in stukjes. Giet het room-paprika mengsel in de springvorm, voeg de stukjes paprika toe en leg er de plakken ham bovenop. Bestrooi met de geschaafde amandelen. Dan gaat de taart de oven in. In ca. 50 min bak je ‘m mooi gaar en lichtbruin. Voelt de taart nog te blubberig, zet ‘m dan gerust wat langer in de oven. Hij moet echt mooi gestold zijn.

Serveer er een goedgevulde salade bij en je hebt een heerlijk maaltje. Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: 60 min.

En deze recepten vind je waarschijnlijk ook wel leuk:

Groenten-carpaccio Spruitjessalade Gevulde gegrilde paprika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *