Oud & Nieuw: thuis je eigen cocktails maken

Het is bijna zo ver: Oud & Nieuw! En dan is het zomaar ineens 2016… Voordat het zover is, eerst terugblikken op het afgelopen jaar en toasten op 2016. En wat is er nou leuker dan thuis je eigen cocktails maken om het nieuwe jaar in de luiden? Vandaag deel ik daarom 3 leuke combinaties om jou te inspireren.

Prosecco met duindoornsiroop* & grapefruit

Gebruik het sap van een rode grapefruit (die zijn zoeter als de gele variant), meng in een glas met Prosecco. Giet er dan ca. 2 el duindoornsiroop op. Dit zakt vanzelf naar de bodem en geeft een leuk kleuren-effect. Voor een alcoholvrije versie van deze cocktail, gebruik je gewone spa in plaats van Prosecco. Versier het glas door een klein partje grapefruit op de rand te klemmen.

*Duindoornsiroop is te koop bij de bio-winkel. Ik had het nodig voor een ander recept en bedenk nu telkens o zo creatief wat ik met de rest kan doen. Duindoorn is een gele bes met een fris-zure smaak. Perfect in combinatie met een zoetje zoals wortel, sinaasappel, abrikoos of zoete grapefruit.

Whiskey, gember,  komkommer & spa

Ik heb qua verhouding ongeveer een derde whiskey en twee derde spa aangehouden. Het is net hoe zeer je whiskey-lover bent, wat voor jou de beste verhouding is. Probeer dus gewoon even uit! Mix de whiskey en spa in een kan of cocktail-shaker. Schenk in een glas en doe er 2 plakjes komkommer en een klein stukje verse gember bij. De cocktail wordt lekkerder als je ‘m een tijdje laat staan. De komkommer en gember kunnen dan echt hun smaak afgeven. Perfect voor te bereiden dus.

Amaretto, rum, mint-siroop, limoen & spa

Deze cocktail is een variant op de bekende Mojito. Mocht je geen mint-siroop kunnen krijgen (ik kreeg het cadeau), gebruik dan vooral verse munt. Schenk ongeveer 1 centimeter Amaretto en 1 centimeter rum in een glas (of al naar gelang je de cocktail graag sterk of minder sterk drinkt). Giet er wat mint-siroop op, knijp wat sap uit een partje limoen en voeg het partje zelf ook toe. Giet het geheel af met spa en roer door.

Voor de cocktails geldt: met gecrushed ijs of ijsblokjes zijn ze ook heerlijk (dat had ik even niet op voorraad). Het is bovendien een kwestie van naar eigen smaak de juiste verhouding bepalen. Als je de cocktail eerst in een grote kan maakt, kun je dit eenvoudiger afstemmen, dan wanneer je ‘m direct in het glas maakt.

Cheers! Op het nieuwe jaar!

Oud & Nieuw: thuis je eigen cocktails maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.