Omelet-wrap met groenten

Omelet-wrap met groenten

Omelet-wrap met groenten, de perfecte lunch. Hoewel ik als lunch erg graag een salade eet, vind ik een beetje afwisseling, toch ook best fijn. En daarom maak ik regelmatig een speltwrap (ook leuk als klein hapje tussendoor) of een omelet met groente. Goed voor te bereiden en fijn om mee te variëren. Eerder maakte ik al een fijne omelet met gekarmeliseede ui en deze kleine rolletjes als feestelijk hapje. Vandaag deze healthy versie met kikkererwten.

Voor 1 persoon heb je nodig:

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • scheutje olijfolie
  • zout & peper
  • flinke snuf (gegrilde) paprikakruiden
  • Provençaalse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • circa 100 gr gemengde groente (denk aan paprika, courgette, een uitje, broccoli, boontjes)
  • 1 opscheplepel voorgekookte kikkererwten
  • evt. zachte geitenkaas

Mix de eieren en melk door elkaar. Je kunt hier ook heel goed de staafmixer voor gebruiken. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Draai het vuur zacht en strooi de zout, peper en paprikakruiden over de omelet. Laat de omelet, net als bij het bakken van een pannenkoek, mooi opdrogen en draai dan één keer om. Wacht echt geduldig af tot de omelet mooi droog is en stevigheid heeft voordat je ‘m omdraait. De kans is namelijk groot dat ‘ie scheurt en dat is natuurlijk zonde.

Maak de groente schoon en snijd in fijne stukjes of reepjes. Afhankelijk van de groente die je kiest, kun je deze gaar koken of roerbakken. Maak er in ieder geval een lekker ‘husseltje’ van en breng op smaak met zout, peper, knoflook en Provençaalse kruiden. Voeg dan ook de kikkererwten toe. Ik heb vervolgens met de staafmixer ongeveer een derde van het groentemengsel fijn gemaakt om er een samenhangend geheel van te maken. Een deel van de groente wordt dan een soort hummus en dat zorgt er ook voor dat het als vulling goed op z’n plek blijft zitten in de wrap.

Leg de omeletwrap op een bord of plank, verdeel de groente erover en voeg eventueel wat zachte geitenkaas toe. Maak dan voorzichtig een rol en klaar is je lunch! Ik had nog wat baba ganoush over. Dat smaakte er heerlijk bij!

Bereidingstijd: 20 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.