IMG_4180

Ik heb 3 omeletten gebakken waarvan ik circa 18 rolletjes kon snijden. Maar maak gerust meer of minder ;)

Verwarm de oven voor op 200 C. Maak twee paprika’s schoon en snijd in reepjes. Leg deze op een bakplaat en bestrooi met wat olijfolie, zout en peper. Gril de paprika’s in 20 á 30 minuten totdat ze mooi zacht zijn en eventueel een bruin randje hebben.

Maak ondertussen de pompoenspread. Voor een knapperige bite heb ik er een handje geroostere zonnebloempitjes aan toegevoegd.

Voor de omeletten heb ik de volgende ingrediënten gebruikt: 4 eieren, 100 ml melk, flinke snuf zout & peper en Provençaalse kruiden. Mix het geheel door elkaar. Doe dan een drup olie in de pan en bak de omeletten mooi dun. Laat ze dan afkoelen.

Nu kun je de rolletjes ‘in elkaar zetten’: smeer de spread over de omelet en leg er stukjes paprika op. Rol de omelet mooi strak op en snijd er 6 rolletjes uit. Voor de stevigheid heb ik er een klein satéstokje in gestoken.

Dit gerechtje lijkt misschien wat bewerkelijk, maar de onderdelen zijn erg goed van tevoren klaar te maken. Zo maakte ik de pompoenspread 2 dagen van tevoren en roosterde ik alvast de paprika. Geroosterde zonnebloempitjes heb ik altijd op voorraad. Een dag van tevoren maakte ik de omeletten. Op de dag zelf hoefde ik de rolletjes alleen nog maar in elkaar te zetten en te snijden.

Bereidingstijd: 30 minuten (excl het maken van de spread, incl oventijd paprika’s en af laten koelen omeletten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.