IMG_4681

 

Makkelijk en leuk om te maken: deze notenrepen. Met de ingrediënten kun je natuurlijk eindeloos variëren/toevoegen/weglaten, denk bijvoorbeeld aan gedroogde cranberry’s, gember, lijnzaad of stukjes chocolade. Ik ben niet zo van de repen (en van de muesli-repen al helemaal niet!), maar met deze variant heb ik een nieuw tussendoortje ontdekt!

Dit heb ik gebruikt (voor 8 á 10 stuks):

250 gr noten (verschillende soorten), 3 el havermoutvlokken, handje rozijnen, 6 dadels, 6 gedroogde pruimen, 6 gedroogde abrikoosjes, scheutje water, 3 el geraspte kokos, 2 el maanzaad, 3 el honing, snuf kaneel, 50 á 100 gr extra pure chocolade (ik heb 70% choco gebruikt).

Bereiding:

Hak de noten in de keukenmachine fijn en rooster ze, samen met de havermoutvlokken, in een koekenpan totdat ze verkleuren. Doe de dadels, pruimen en abrikoosjes in een mengkom en voeg een scheutje water toe. Mix met de staafmixer tot een grove puree. Het is niet erg als er nog wat grovere stukken in blijven zitten, dit geeft de repen structuur. Voeg dan de kokos, maanzaad, honing en kaneel toe. Voeg dan ook de noten toe en meng alles goed door elkaar. Bekleed een afsluitbaar bakje (ter grootte van een broodtrommel) met bakpapier, verdeel hier het notenmengsel in en druk stevig aan met een lepel. Smelt de chocolade en verdeel over het notenmengsel. Zet circa 30 min in de vriezer of een uur in de koelkast totdat de chocolade uitgehard is. Snijd er dan repen van en klaar is je verantwoorde tussendoortje!

Wikkel in een stukje keukenpapier en bewaar in een afsluitbaar bakje in de koelkast.

Bereidingstijd: 15 min (excl. koeltijd in koelkast of vriezer)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.