DSCN6903

Deze soep is super simpel en hartverwarmend. Heerlijk in de herfst! Ik hou echt van pompoen en pompoensoep. Bovendien kun je met dit recept ook nog lekker variëren. Laat bijvoorbeeld de gember weg, voeg wat kerriekruiden of een paar saffraan-draadjes toe tijdens het koken.  Voor 4 á 6 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • een kleine pompoen
  • 2 uien
  • kruidenbouillon
  • 1,5 ltr water
  • zout/peper naar smaak
  • stukje gemberwortel

Bereiding:

Snijd de pompoen in stukjes en haal de kern (waar de pitjes in zitten) eruit. Snipper ook de ui en doe samen met de pompoen, bouillon en water in een pan. Breng aan de kook en laat daarna 15 minuten rustig, onder regelmatig doorroeren, koken tot de pompoen gaar is. Voeg de schoongemaakte gember toe. Pureer de pompoen met de staafmixer fijn tot een mooie romige en gladde soep is ontstaan. Breng op smaak met zout & peper en eventueel een mespunt sambal. Serveren met wat fijngesneden verse peterselie en een lepeltje crème fraîche. Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: 20 min

Variatietip: kook de laatste 10 minuten stukjes appel mee voor een zoet accent in de soep. En deze sandwiches zijn erg lekker om erbij te eten:

IMG_4183

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.