IMG_1

In mijn goede, fijne studententijd kookte ik ook al erg graag voor mezelf of samen met huisgenoten / vrienden. En daarbij kwam er heus wel eens een pakje of zakje aan te pas… De bekende wereldgerechten (door ons ook wel ‘zelfmoordpakketjes’ genoemd) werden dus ook wel eens bereid in ons krakkemikkige keukentje. De lekkerste vond ik toch wel de Bobotie. En daar had ik gisteren ineens weer zin in! Maar dan wel zonder pakje, want ja, ik kan dat zelf veel beter & veel gezonder ;)

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, geperst of fijngesneden
  • 1 groene paprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • circa 600 á 700 gr sperziebonen (net wat je zelf een fijne hoeveelheid vindt. Je kunt ook iets minder sperziebonen toevoegen en dit gerecht serveren met een frisse salade om toch aan de juiste groente-inname te komen)
  • 1 blik voorgekookte linzen
  • 1 appel, met schil, in stukjes gesneden
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 el gewone yoghurt
  • 4 el goede kerriepoeder
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 el gemalen komijn
  • zout & peper naar smaak

Ik heb ervoor gekozen om er een eenpansgerecht van te maken en de linzen en sperziebonen door de bobotie te mixen. Deze apart serveren kan natuurlijk ook. De linzen zijn prima te vervangen door kikkererwten of rijst.

Maak de sperziebonen schoon en snijd in kleine stukjes. Kook ze in een aparte pan beetgaar. Rul het gehakt in een hapjespan en voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Laat dit even doorgaren en voeg dan de kruiden, rozijnen, linzen en sperziebonen toe. Even door elkaar roeren en dan yoghurt (om het geheel smeuïger te maken) en stukjes appel toevoegen. Breng het geheel nog iets meer op smaak, mocht je de fijne kerriesmaak niet sterk genoeg vinden. En dan is het klaar. Eetsmakelijk!

 Bereidingstijd: 40 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.