Meloen-gember-dessert

Meloen-gember-dessert

Meloen-gember-dessert: had je al in de gaten dat ik helemaal into meloen ben? Ik vind het echt super zomerfruit en heb ontdekt dat je er vanalles mee kunt maken. Natuurlijk is een part meloen met fijne ham erg lekker, of in een smoothie of salade. Maar vergeet er niet een heerlijk zomers toetje mee te maken! Daarom vandaag dit leuke (‘freestyle’) recept voor jullie!

Zo maak je dit Meloen-gember-dessert:

Bij dit toetje komt het niet zo precies met de verhoudingen, ik heb dat zelf ook op gevoel gedaan (daarom ‘freestyle’!). Het bestaat uit verschillende laagjes: een laagje room met kwark en slagroom (verhouding 50-50) met daarin een stukje geraspte gember (als je verse gember gebruikt, dan ongeveer 1,5 á 2 cm. Je kunt ook 2 gemberbolletjes uit een potje nemen) en een laagje van kleine stukjes meloen. Ik heb deze keer alleen galiameloen gebruikt, maar een andere soort of een mix, lijkt me ook lekker. En dan nog een laagje merengue. Ik maakte dat natuurlijk zelf – verhouding: 25 gr suiker + 1 eiwit. Maak gerust een grotere portie. Merengue is zo lekker om van te snoepen en kun je bovendien prima wat langer bewaren. Kant en klaar is natuurlijk ook prima en wel ietsje sneller ;)

Neem leuke glaasjes of glazen kommetjes, dan kun je de laagjes mooi zien. Begin met een flinke lepel van het kwark-slagroommengsel, dan een laagje fruit, dan merengue en herhaal dit nog eens. That’s it. Makkelijk toch?

Ik maakte dit toetje voor twee personen, dus had niet zo’n grote portie nodig. Je kunt de portie makkelijk aanpassen en het toetje voor meer personen maken. Ook leuk om te serveren in een grote glazen schaal op een feestje of bij een picknick.

Bereidingstijd: 15 min (excl. het maken van de merengue)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.