Mediterrane groenten uit de oven

Mediterrane groenten uit de oven  Mediterrane groenten uit de oven

Mediterrane groenten uit de oven zijn zo lekker. Wat ben ik toch een groente-freak! ’s Ochtends door m’n smoothie, ’s middags bij m’n lunch, snoepgroente als tussendoortje en natuurlijk een goede portie als avondmaaltijd. Er is zoveel lekkers! Deze zomer ben ik ook helemaal into groenten grillen en bereiden in de oven. Dat is echt super makkelijk en je kunt eindeloos variëren. Aan de slag dus maar met deze fijne schotel! Ik geef hieronder aan welke groenten ik gebruikt heb, maar neem gerust iets anders als je dat beter uitkomt.

Voor  de mediterrane groenten uit de oven, 2 pers. heb je nodig:

  • een halve groene paprika
  • een puntpaprika
  • een dikke sjalot, of twee kleinere
  • een derde courgette
  • een kwart aubergine
  • een aantal champignons
  • een bosuitje
  • ca. 10 gedroogde pruimen
  • een aantal kerstomaatjes
  • wat verse kruiden zoals rozemarijn en tijm
  • zout & peper
  • flinke scheut olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 C.

Maak de groenten schoon en snijd in kwarten of helften. Hoe grof of fijn je zelf lekker vindt. Snijd de pruimen in kleine stukjes en snipper de bosui. Leg alle ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal en leg er de takjes kruiden op. Bestrooi dan met flink zout, peper en olijfolie. Dan gaat de schaal de oven in. In ongeveer 20 á 30 minuten zijn de groenten mooi geroosterd en verkleurd.

That’s it! Simpel toch? Kook een portie linzen en maak er een lekkere salade bij en je hebt een heerlijke en super gezonde maaltijd!

Bereidingstijd: 40 min.

Variatietip: venkel leent zich ook erg goed voor dit gerecht. De groenten bestrooien met wat amandelschaafsel is ook erg lekker. Geen pruimen in huis? Neem een handje rozijnen of een stuk of 6 gedroogde abrikoosjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.