Linzensalade met knolselderij & hazelnoten

Linzensalade met knolselderij & hazelnoten is zo lekker! Zo na de kerstdagen is het tijd voor fijn healthy eten. Voordat we aan de oliebollen gaan met oud & nieuw, nog even een paar dagen bijkomen van al dat lekkere kerst-eten. Deze salade is echt perfect voor deze dagen. Ik maakte ‘m met mijn verjaardag, maar denk zeker dat deze salade één dezer dagen weer op tafel verschijnt.

Dit heb je nodig voor 4 á 6 personen:

  • 200 gr linzen
  • 500 gr knolselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 4 el olijfolie
  • 2 el hazelnootolie of walnotenolie
  • 3 el rodewijnazijn
  • zout & peper
  • 50 gr hazelnoten
  • handje verse munt

Doe de linzen met ruim water in een pan en voeg de laurier en tijm toe. Breng vervolgens aan de kook en kook de linzen gaar in circa 15 á 20 minuten. Schil de knolselderij en snijd in reepjes. Breng deze in een pan met water aan de kook, tot ze na circa 10 min gaar zijn. Rooster nu de hazelnoten in een koekenpan en hak ze grof. Maak een dressing van de olijfolie, hazelnootolie en rodewijnazijn. Snijd de munt in grove stukjes. Meng vervolgens de nog warme linzen en knolselderij en doe alvast in een mooie schaal. Giet de dressing erover, roer door elkaar en breng op smaak met zout & peper. De dressing doe je er dus over wanneer de linzen en knolselderij nog warm zijn. Zo wordt de dressing beter opgenomen. Laat de salade zo afkoelen. Verdeel dan als laatste nog de hazelnoten en verse munt over de salade. En klaar is je heerlijke linzensalade met knolselderij & hazelnoten!

Bereidingstijd: 30 min

Variatietip: vervang de knolselderij door pastinaak en voeg stukjes appel toe. Verbrokkelde Parmezaanse of blauwe kaas doen het denk ik ook wel goed bij deze salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.