Lente!

Ja heerlijk lente in de lucht! De eerste bloemetjes in bloei, terrasjes in de stad, hardlopen in korte broek… Fijn :) En ik had het nog niet zo in de gaten, maar het is ook al bijna Pasen. Ik moet nu echt wel na gaan denken over het Paas-brunch-menu. Bij deze brunch heb ik zo mijn tradities: ik maak elke keer dezelfde heerlijke en frisse salade, ik maak zelf een Paas-stol en andere soorten brood en broodjes. En natuurlijk fijn vruchtensap en bubbels!

Hier alvast wat linkjes ter inspiratie:

Het is lente Het is lente

Frisse wind

Op de één of andere manier vind ik de ingrediënten en gerechten in de herfst en winter niet zo heel erg veel verschillen. Hetzelfde principe geldt voor de lente en zomer. Maar tussen de zomer en herfst én tussen de winter en lente, zit wel echt een verschil. Na een winter met fijn comfortfood, warme ovenschotels, gevulde soepen en koolsoorten, is het nu tijd voor frisse en lichte gerechten en smaken. Ik denk gelijk aan sugar snaps, sperzieboontjes en doperwten gecombineerd met munt in een salade… Maar ook de gerechten uit de Scandinavische keuken, bijvoorbeeld een taart met bosvruchten (oeh, daar weet ik nog een leuk recept voor!). Ik heb ook gelijk weer zin in vrolijk gekleurde smoothies als ontbijt. Tja, ik kan zo natuurlijk nog wel een tijdje door blijven gaan. Ik vind altijd wel weer een reden om de keuken in te gaan en nieuwe recepten uit te proberen…

Inspiratie

Aankomend weekend eerst maar even wat inspiratie opdoen in diverse kookboeken en op het web en daarmee een fijne Paas-brunch samenstellen. En natuurlijk nog meer leuke LaSanne-recepten voor jullie schrijven :D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.