Homemade rauwkostsalade
Homemade rauwkostsalade

Op de een of andere manier denk ik bij homemade rauwkostsalade vrijwel direct aan Sonja Bakker. Toen het Sonja-Bakkeren echt een hype was, heb ik me daar ook aan gewaagd en zag ik wel wat in haar boodschap: van alles minder (“je mag best wel eens een koekje eten, maar dan gewoon één”). Maar goed, dat beeld is veranderd. Ik geloof nog steeds wel in ‘van alles minder’ maar zeker niet in crash-diëten zoals dat van Sonja. Wat me bijgebleven is van het dieet, is dat je telkens overal rauwkostsalade bij eet. En op zich is daar niks mis mee, maar na een paar weken diëten ben je daar wel redelijk klaar mee…

Nu, jaren later, ben ik er wel weer aan toe om regelmatig rauwkostsalade te eten. Het kan namelijk overal bij (dat wat Sonja dus ook al bedacht had). De voorgesneden variant in zakjes die je in de supermarkt kunt kopen, vind ik er niet zo sexy uitzien, en zelf maken is natuurlijk veel leuker. Hup, aan de slag dan maar! Varieer er lekker op los, voeg groente toe die je toch al in de koelkast had liggen. Ideaal als left-over-recept dus. Dit gebruikte ik:

  • paprika (rood en geel)
  • komkommer
  • radijsjes
  • wortel
  • pastinaak
  • rozijnen
  • verse peterselie
  • een dressing van wat olijfolie en verse citroensap

Ik heb hier geen hoeveelheden genoemd. Doe dit naar eigen inzicht.

Maak de groenten schoon en snijd de peterselie fijn. Ik heb een mandoline waarmee ik van die fijne kleine reepjes kan schaven. Je kunt ook de keukenmachine of een handrasp gebruiken of heel vlijtig alles fijn ‘julienne’ snijden. Mix de ingrediënten bij elkaar en giet er de dressing over. That’s it. Ik maakte een grote bak vol en at hier gedurende 3 dagen van. Veel langer bewaren is niet echt aan te raden.

Variatietip: voeg een handje geroosterde pijnboompitjes of zonnebloempitten toe. Of een geraspte appel (alleen lekker als je de rauwkostsalade gelijk op gaat eten, anders wordt de appel bruin).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.