Super simpel en snel, maar je moet er maar net even opkomen: zelf popcorn poffen en dan ‘pimpen’ met verschillende kruiden. Natuurlijk is popcorn gewoon met zout erg lekker, maar heb je wel eens gedacht aan pompoenkruiden, taco-kruiden of garam masala?

popcorn6

Wees voorzichtig met de hoeveelheid maïskorrels: een handje korrels ziet er misschien niet uit als een grote portie, maar wacht maar tot ze gepoft zijn ;) Hou ongeveer een klein handje maïs per persoon aan voor een goede portie popcorn.

Neem een grote pan met deksel (het liefst een glazen deksel, dan kun je het proces goed volgen en zien wanneer de korrels gepoft zijn). Doe een klein scheutje olie en de maïskorrels in de pan en zet op de grootste/heetste pit van het fornuis. Hou het vuur hoog en blijf telkens goed roeren. Als de eerste korrels poffen, doe je de deksel op de pan en haal je deze van het vuur. De pan is nu heet genoeg om alle korrels te laten poffen. Schud de pan regelmatig, zodat de korrels niet te lang stil liggen en kunnen verbranden in de hete pan. Als het stil is in de pan, is de popcorn klaar en kun je de deksel eraf halen. Er blijven altijd wel een paar korrels over die niet open knappen.

En dan nu het ‘pimpen’ van de popcorn. Ik maakte twee varianten: de ene helft met zout en de andere helft met agavesiroop en pompoenkruiden*. Je kunt de kruiden al aan de korrels in de pan toevoegen, maar ook na het poffen er overheen strooien. Deze laatste optie koos ik. Naast de eerder genoemde kruidenmengsels voor taco’s of garam masala, kun je ook denken aan alleen kaneel of kerrie, paprika, kardemom of chilipoeder. Trek je kruidenkastje open en kijk wat je tegenkomt ;) Minder healthy maar ook erg lekker: karamel over de popcorn of vanillesuiker.

Bereidingstijd: 15 min

*Pompoenkruiden: een mix van 2 delen gemalen kaneel, 1 deel gember, 1 deel kruidnagel en 1 deel nootmuskaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.