IMG_2881

Helemaal hip en super gezond: havermoutpap. Ook ik heb dit gerecht ontdekt als perfect ontbijt of lunch. Na het eten ervan heb ik veel minder snel opnieuw trek en heb ik echt een gezond gevoel. Bovendien vind ik het variëren en uitproberen ermee een leuke uitdaging. Want eerlijk is eerlijk: havermoutpap zonder toevoegingen is  gewoon saai.

Ik vind havermoutpap lekker met:

  • een eetlepel lijnzaad (goede vezeltjes)
  • een snuf kurkuma (volgens de Voedselzandloper erg gezond)
  • een snuf kaneel of koekkruiden (voor een natuurlijk zoetje)
  • een eetlepel kokos
  • een lepeltje honing
  • handje rozijnen
  • stukjes vers fruit zoals banaan, perzik, een geraspte appel of blauwe bessen.
  • stukjes gedroogd fruit zoals abrikozen of pruimen
  • fijngehakte noten (als ik een keer wat minder verantwoord maar gewoon erg lekker wil, dan karameliseer ik de noten eerst)

Natuurlijk geldt voor bovenstaande “of”: niet alles tegelijk, maar telkens wat anders. Zo blijft het eten van havermoutpap elke keer weer erg fijn en lekker. Hopelijk heb ik jullie weten te inspireren en probeer je het ook eens uit, mocht je nog niet aan de havermoutpap zijn ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.