IMG_6041

Een heerlijk, voedzaam en healthy ontbijt: deze pannenkoekjes met havermout, amandelmeel en kokos. De appel-perencompote maak je natuurlijk in een handomdraai zelf en met een snuf kaneel geef je er ook nog een fijne herfstige ’touch’ aan.

Dit heb je nodig voor 3 kleine pannenkoekjes (dit is een goede portie voor 1 persoon):

  • handje havermoutvlokken
  • 3 el amandelmeel (of fijngemalen amandelen)
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 ei
  • scheut melk (ik gebruikte gewone melk, maar amandel- of sojamelk is een prima optie)
  • olijfolie
  • 1 kleine appel
  • 1 rijpe peer

Doe de havermoutvlokken en kokos in een mengbeker en vermaal met de staafmixer fijn. Voeg ook het amandelmeel, het ei en de melk toe en mix tot een dik beslag. Ik wilde kleine pannenkoekjes maken dus een dikker beslag vond ik handiger. Als je meer melk toevoegt, kun je gemakkelijker wat grotere pannenkoeken maken. Net wat je zelf wilt dus. Warm een klein drupje olie op in een koekenpan en bak de pannenkoekjes één voor één, aan beide kanten lichtbruin. Dit ging bij mij erg snel en ik kon de pannenkoekjes al omdraaien zonder dat de bovenkant al droog was (zoals gebruikelijk bij het bakken van gewone pannenkoeken). Ondertussen schil je de appel en de peer en snijd je deze in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje en dan circa een minuut in de magnetron. De stukjes worden dan zacht en je kunt ze dan met een vork tot compote prakken. De stukjes fruit in een klein pannetje koken, kan ook net zo makkelijk en snel.

Serveer de pannenkoekjes met de compote en een snuf kaneel. That’s it! Eetsmakelijk!

Variatietip: Serveer de pannenkoekjes met ander fruit zoals blauwe bessen of frambozen, of met aardbeienjam… Met honing besprenkelen of wat extra geraspte kokos lijkt me ook lekker.

Bereidingstijd: 15-20 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.