IMG_3419 In het kader van het thema ‘pannenkoeken’, dan ook gelijk het volgende recept: Een erg verantwoord gerecht met tal van variatiemogelijkheden. Perfect dus om je restjes groente mee op te maken, je eiwit-consumptie weer wat op pijl te brengen én in de pannenkoeken-categorie (dat bevalt mij wel ;)). Voor de pannenkoek heb je (per persoon) nodig: 2 eieren, 4 el havermoutvlokken, een snuf zout en een scheutje (soja)melk. Maal de havervlokken met de staafmixer fijn en maak er met de overige ingrediënten een mooi beslag van. Voor de groentemix heb ik gebruikt: een halve prei, een halve gele paprika, een kwart courgette, een halve avocado, een handje verse peterselie, een teen knoflook, circa 200 gr voorgekookte linzen (deze had ik eerder al zelf gekookt, maar uit blik kan ook prima), een stukje zachte geitenkaas, Provençaalse kruiden en zout&peper naar smaak. Andere groenten en bijvoorbeeld kikkererwten i.p.v. linzen, zijn natuurlijk mogelijk. Wok de fijngesneden groenten in de pan gaar en voeg de kruiden, geitenkaas en linzen toe. Bak ondertussen in een pan met een scheutje olijfolie, de pannenkoek (voorzichtig met omdraaien: de pannenkoek is erg breekbaar). Schep de groentemix op de pannenkoek en serveer met nog wat extra peterselie en een kneep verse citroensap. Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: 30 minuten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.