Groenten-carpaccio
Groenten-carpaccio

Wauw, wat een plaatje is deze groenten-carpaccio! Daar word je toch vrolijk van? Ik werd geïnspireerd door het fantastische kookboek van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma – Less is More – waarin een soortgelijk gerecht gepresenteerd werd. Ik gaf er natuurlijk een kleine eigen twist aan. Bij dit voor- of bijgerecht komt het aan op goede producten. Kies het liefste biologisch, vers van het land en de bietjes uiteraard zelf gekookt. Ik geef bij dit recept geen hoeveelheden – bepaal zelf hoe groot je de porties en voor hoeveel personen je dit gerechtje maakt. Maak bedenk: hou het eenvoudig en laat de producten spreken.

Dit heb je nodig voor de groenten-carpaccio:

  • rode biet
  • wortel
  • courgette
  • radijsjes
  • komkommer
  • een goed stuk Parmezaanse kaas
  • geroosterde zonnebloempitjes
  • wat blaadjes rucola
  • vers citroensap
  • scheutje olijfolie

Maak eerst de wortel schoon en schaaf in mooie dunne plakjes. Ik heb hiervoor de mandoline gebruikt. Blancheer de plakjes wortel kort en laat afkoelen. Maak nu ook mooie plakjes van de rode biet, courgette, komkommer en radijsjes. Verdeel de plakjes op een plat bord. De bietjes geven erg af, zorg ervoor dat je dus niet teveel gaat schuiven met de plakjes; anders wordt alles roze ;) Verdeel er dan wat blaadjes rucola op en de zonnebloempitjes. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie en besprenkel licht over de salade.

Bereidingstijd: 20 min.

Variatietip: gebruik pijnboompitjes in plaats van zonnebloempitten of waterkers in plaats van rucola.

One thought on “Groenten-carpaccio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *