Gierstsalade met kruiden
Gierstsalade met kruiden

Gierstsalade met kruiden, een heerlijk recept. Mijn ontdekking van een paar weken geleden: gierst! Vroeger aten we dit wel eens thuis en ik kan me herinneren dat ik het altijd erg lekker vond. Toch is gierst uit mijn keuken ‘verdwenen’ en ben ik blij dat ik het nu herontdekt heb! Gierst is een graansoort en kun je eten zoals je rijst of couscous eet. Het schijnt vol eiwit en ijzer te zitten, dus lekker healthy :) Ik eet graag een portie gierst bij groente en een stukje kip of vis. Gierst kun je als goede vulling gebruiken in een groentesoep of eenpansgerecht. Maar er een salade van maken is ook heerlijk.

Qua salade maken ben ik meestal erg van de ‘freestyle’ en doe ik elke keer maar wat. Ik geef vandaag dus geen vast recept, maar meer inspiratie om een fijne gierstsalade te maken. Gebruik groenten waar je van houdt of die je over hebt en varieer er flink op los. Een handje fijngehakte en geroosterde noten doen het ook zeker goed.

Voor de gierstsalade met kruiden op de foto gebruikte ik:

een halve paprika in kleine stukjes, een paar kerstomaatjes, een stukje courgette en komkommer in blokjes, een paar radijsjes, een portie voorgekookte gierst (zie aanwijzingen op de verpakking voor het koken van gierst. Het is net zoiets als rijst koken, dus eenvoudig) en flink wat verse kruiden zoals peterselie en basilicum. Een dressing van een scheutje olijfolie en het sap van een halve citroen, maakte het af!

Gerechten waarbij ik gierst ook zou willen gebruiken, zijn bijvoorbeeld:

IMG_0540 IMG_7564 IMG_3178

Heb ik je overgehaald om gierst te gaan eten (voor het geval je dat tenminste nog niet doet…)?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.