IMG_3190

Wat een leuk hapje is dit! Ik heb dit receptje al een paar keer gemaakt: de ene keer als tapas, de andere keer als bijgerecht. Dus hoog tijd om dit recept met jullie te delen!

Als je uitgaat van 1 gevulde paprika, heb je voor 4 personen nodig:

  • 4 rode puntpaprika’s, liefste beetje van dezelfde grootte
  • 30 gr feta
  • 30 gr hüttenkäse
  • 4 el paneer (of oud broodkruim)
  • 1 á 2 tenen knoflook
  • Klein handje verse peterselie
  • Provençaalse kruiden
  • Zout & peper

Verwarm de oven voor op 220 C. Was de paprika’s en snijd het kroontje met de zaadlijsten eraf/eruit. Snijd de paprika echter niet open, anders kun je ‘m straks niet meer vullen. Leg ze gezellig naast elkaar op de bakplaat en schuif in de oven. Gril de paprika in ca. 20 á 30 min tot ze een bruin/zwart randje krijgen.

Ondertussen maak je de vulling. Verbrokkel de feta en doe samen met de hüttenkäse, de  uitgeperste knoflookteen en de paneer in een mengkom. Snijd/knip de peterselie klein en voeg aan het kaasmengsel toe, net als de Provençaalse kruiden. Ten aanzien van de hoeveelheid Provençaalse kruiden: ik doe dit altijd op gevoel en denk dat ik op ca. 3 el uitkom. Maar meer of minder kan ook. Hussel het geheel door elkaar en breng op smaak met zout & peper.

Als de paprika’s gegrild zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. Laat de oven echter nog even aanstaan! Vul de paprika‘s met het kaasmengsel en leg ze terug op de bakplaat. Misschien hou je wat vulling over, dit kun je dan op de paprika’s verdelen. De gevulde paprika’s gaan nu nog even terug in de oven, ca. 5 á 10 minuten. De vulling warmt nu op, smelt voor een deel en er komt een mooi lichtbruin korstje op.  En dan is je lekkere tapas/bijgerecht klaar. Heerlijk om warm te eten, maar koud ook erg goed te doen :)

Bereidingstijd: 40 min.

En meer leuke bijgerechten:

IMG_9177 IMG_7895 IMG_4469

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.