Geroosterde uien met walnoten & geitenkaas

Geroosterde uien met walnoten & geitenkaas

Vandaag het recept voor geroosterde uien met walnoten & geitenkaas. Uien in de hoofdrol van een gerecht, zie je niet zo vaak en ik vind dat zonde. Uien kunnen namelijk heerlijk zoet zijn en je kunt er dan zoveel mee! Dit is een (te) gekke combi: uien, geitenkaas, peterselie, rode peper en walnoten… maar echt: wat een heerlijk hapje! Ik liet me weer eens inspireren door Ottolenghi, die maakte er met rucola meer een salade van. Daarom vandaag mijn versie.

Ingrediënten voor de geroosterde uien met walnoten & geitenkaas:

  • 6 a 8 rode uien
  • een hand walnoten
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • een stukje rode peper, fijngesneden, of een flinke mespunt sambal
  • een handje verse peterselie
  • 4 el olijfolie
  • zout & peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 C. Maak de uien schoon en snijd overdwars in drieën (je hebt nu brede ringen). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de uien gedurende 40 minuten in de oven.  Laat de uien daarna afkoelen, een beetje lauw serveren kan trouwens ook goed. Maak een dressing van de olijfolie en rode peper en giet dit over de uien. verbrokkel de kaas, hak de walnoten grof en snijd de peterselie grof en verdeel deze over de uien. En tot slot nog een snuf zout & peper en klaar ben je alweer!

Bereidingstijd: 60 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.