Garam Masala-gehaktballen

Garam Masala-gehaktballen, een toprecept. Want het is tijd voor vlees! Na al die recepten voor fijne salades en andere groente, is het tijd voor een super makkelijk, maar o zo fijn recept met gehakt. Ik gebruik altijd heel normaal rundergehakt, maar neem vooral dat wat je zelf lekker vindt. Met gehakt van varkensvlees of half-om-half is dit recept net zo succesvol…

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 500 gr gehakt
  • 1 kopje gekookte linzen
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • paneermeel of oud broodkruim
  • 3 el garam masala
  • flinke snuf zout & peper
  • olie / boter om in te bakken
  • wat extra garam masala, gemalen kummel of kruidnagel en/of bouillon voor een fijne jus

Zo maak je de gehaktballen:

Doe het gehakt, de linzen, het ei, bloem, garam masala en een flinke snuf zout & peper in een mengkom en kneed alles goed door elkaar. Voeg wat paneermeel toe tot het geheel wat droger wordt en makkelijk tot een bal te vormen is. Rol nu mooie ballen, naar wens grotere of kleinere. Verwarm de olie en/of boter in een braadpan of koekenpan en bak hierin de gehaktballen op hoog vuur kort aan. Voeg dan een scheutje water toe, draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de ballen circa 20 minuten door garen. Bij grotere ballen duurt het uiteraard wat langer tot ze gaar zijn, dat lijkt me logisch ;)

Als de gehaktballen mooi zacht en gaar zijn, maak je in het braadvet een fijne jus met bovengenoemde extra ingrediënten. En voila: je heerlijk pittige gehaktballen zijn klaar!

Bereidingstijd: circa 30 min.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.