IMG_5337

Toen ik vorige week de Franse appeltaart ging bakken kreeg ik ook zoveel zin in deze perentaart… tja keuzes keuzes… ach allebei maken kan natuurlijk ook :) Voor deze taart heb ik dezelfde zoete deegbodem gebruikt, check hier het recept (sla het gedeelte van de crème pâtissière natuurlijk over). Verder heb je nodig:

  • 4 handperen (ze hoeven niet perse heel rijp te zijn)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 45 gr suiker
  • 1 pakje amandelspijs (circa 100 gr, of natuurlijk even zelf maken ;))
  • 2 eieren
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3 el bloem (of speltmeel)

Verwarm de oven voor op 180C. Als je de taartbodem gebakken hebt kun je deze even apart laten staan. Schil de peren en snijd in de lengte eenmaal doormidden. Verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan en zet onder water. Haal de peren dan uit de pan en hou apart. Doe de suiker en vanillesuiker bij het water in de pan en breng aan de kook. Zo kan de suiker oplossen. Voeg dan de peren toe en laat deze zo’n 5 minuten meekoken tot ze zacht zijn. Ik had heel rijpe peren dus heb ze maar 3 minuutjes gekookt. Laat de peren uitlekken in een vergiet. Het vocht heb je niet meer nodig. Meng dan in een beslagkom de spijs met de eieren, citroenrasp en voeg de bloem toe.

Vul de taartbodem met twee derde van het spijsmengsel en leg er dan de peren in. Verdeel de rest van het spijsmengsel over de peren. Zet de taart circa 40 minuten in de oven. Het spijsmengsel moet gaar zijn (even testen door met een scherp mes te prikken) en de bovenkant lichtbruin. Je kunt de taart eventueel nog garneren met wat geroosterd amandelschaafsel.

Bereidingstijd: 60 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.