image (2)

Op Foodblog Eetpraat kwam ik een recept tegen voor imitatie HEKS’NKAAS®. Omdat dit een officiële merknaam is, moet dit ook als dusdanig vermeld worden. De kleine emmertjes met dat spul zijn zo fijn voor vanalles: als dip bij snackgroente, op een toastje of op een broodje bij een kom soep. Toen ik het recept zag dacht ik gelijk: dat kan ik ook! Bijkomend voordeel: deze variant is gezonder én goedkoper. Ik heb zowel de ‘original’ als de versie met zongedroogde tomaat en basilicum gemaakt (een recept van deze laatste stond niet op foodblog Eetpraat, maar heb ik elders gevonden). De smaak van beide dips ligt zó dicht bij de smaak van de ‘echte’!

 IMG_4774

Voor deze smeerseltjes had ik mayonaise nodig. En als we dan toch op de homemade-toer gaan, tja dan moet de mayonaise natuurlijk ook zelf gemaakt worden…

image (1)

Omdat er al tig recepten op internet te vinden zijn, ga ik niet nog eens een eigen variant bedenken en hier plaatsen. Ik heb gewoon met Google gezocht op ‘mayonaise maken’ en de eerste link gebruikt: het recept was uitstekend want de mayonaise is goed gelukt. Ik heb gewoon braaf het recept opgevolgd en ben niet gaan variëren, maar ik weet zeker dat een handje (verse) kruiden erdoor, knoflook, of nog een scheutje wittewijnazijn, het erg goed zullen doen. De volgende keer wil ik er ook een deel yoghurt door roeren voor de zogenaamde ‘yogonaise’, lekker verfrissend. Mocht je nog nooit zelf mayonaise gemaakt hebben: probeer het echt een keer uit. Als je het recept netjes opvolgt, gaat het zeker lukken en het resultaat is echt de moeite waard! Wat ik zelf erg prettig vindt aan het zelf maken van deze smeersels: je weet veel beter wat erin zit én daarmee ben je een veel bewustere kok ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.