De lekkerste pastasalade met forel & garnalen

img_5649a

Vorige week was ik een paar dagen op Vlieland. Er even lekker tussenuit en genieten van het prachtige weer. Denk aan de zilte zeelucht, een duik in de koude zee en zand tussen je tenen en in je zonnebrandcrème. Omdat Vlieland niet echt groot is, is er maar één strandpaviljoen. Gelukkig is die ene wel een hele fijne en kun je daar perfect lunchen. Zo genoot ik van een frisse salade met vis; makreel, garnalen en gerookte zalm. Jumm! Door die lunch heb ik me laten inspireren voor het maken van deze pastasalade met forel & garnalen. En zo aan het einde van de zomer is het extra fijn om dat strand- en vakantiegevoel nog een beetje vast te kunnen houden. Deze salade moet je dus echt een keer maken!

Het recept voor het maken van de lekkerste pastasalade met forel & garnalen

Voor 2 á 3 personen heb je nodig:

  • ca. 250 gr penne
  • een stukje courgette (een kwart of een derde)
  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • een halve gele paprika
  • klein potje kappertjes
  • 1 bakje party-garnalen
  • 2 filets gerookte forel
  • handje rucola
  • handje gesneden ijsbergsla
  • 2 el mayonaise
  • 2 el frambozen-azijn
  • 2 el olijfolie
  • zout & peper
  • handje verse (platte) peterselie
  • handje verse dille

Breng een pan met ruim water aan de kook en zet een grillpan op hoog vuur (of gebruik een gewone koekenpan).

Maak de paprika, ui en courgette schoon en snijd in mooie partjes. Bak de groenten kort aan zodat er van die typische grill-randjes op komen. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. Bak daarna ook de garnalen kort aan in de nog hete grillpan. Ze worden al snel droog, dus 2 minuutjes is voldoende. Laat de groenten en garnalen op een bordje afkoelen.

Als het water in de pan kookt, voeg je de penne toe en kook je deze ‘al dente’ gaar. Laat daarna uitlekken in een vergiet. Om het plakken (en doorgaren) tegen te gaan, spoel je de penne af met koud water. Pluk ondertussen de forel uit elkaar zodat je mooie snippers krijgt en check of er niet stiekem nog graatjes in zitten.

Meng de rucola en ijsbergsla in een kom en laat de kappertjes uitlekken in een vergiet. Hak de peterselie en dille grof. Dan nog de dressing: roer de mayonaise, azijn, olijfolie en wat zout & peper door elkaar. Breng eventueel hoger op smaak met meer azijn of zout & peper. Net wat je lekker vindt.

Nu kun je de salade in elkaar zetten. Meng de pasta met de dressing en voeg de sla en gegrilde groenten toe. Verdeel de vis erover en de kappertjes. Bestrooi met de kruiden en eventueel nog wat druppels van de dressing en wat zout & peper. Dan is de salade klaar.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *