Courgettesalade

Vandaag het recept voor een super lekkere courgettesalade. Misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt voor een salade, maar trust me: deze ga je echt wel waarderen. 

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 courgettes
  • een hand hazelnoten
  • een stuk of 10 verse basilicumblaadjes
  • 4 el rodewijnazijn
  • olijfolie
  • zout & peper
  • Parmezaanse kaas, naar smaak, in grovere stukjes of geraspt.

Verhit de grillpan of -plaat (of een gewone koekenpan, mocht je geen grillpan of -plaat hebben) op hoog vuur tot deze gloeiend heet is. Snijd ondertussen de courgettes met de mandoline, keukenmachine of kaasschaaf in dunne maar toch nog stevige plakjes. Gril de plakjes in de pan kort tot ze die leuke bruine streepjes hebben. Je kunt de courgette laten afkoelen, maar lauwwarm serveren is ook lekker. Maak de dressing van 2 el olijfolie en de rodewijnazijn. Besprenkel dit over de courgettes. Hak de hazelnoten grof, rooster ze even in een koekenpan en verdeel over de courgette. Snijd de basilicum fijn en bestrooi, net als de Parmezaanse kaas, over de courgettes. Je kunt het geheel nog wat husselen of mooier ‘draperen’, en klaar is je fijne salade!

Bereidingstijd: 20-30 min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.