Chocolademousse

Jummm chocolademousse! Deze week staat in het teken van toetjes! Zoals ik onlangs al schreef, eet ik bijna nooit toetjes. Zo doordeweeks mis ik het niet. Je raakt er aan gewend om na het avondeten niks meer te nemen (echt!). Maar bij bijzondere gelegenheden of in het weekend, vind ik het leuk om toetjes te maken en ze natuurlijk ook op te eten. Deze week daarom een aantal leuke recepten. De één iets verantwoorder dan de ander. Maar heel erg giga fout in ieder geval niet. Ik begin maar gewoon met de meest ‘foute’, dan hebben we dat gelijk maar weer gehad ;) Omdat ik zo in love ben met chocolade, kan het natuurlijk niet anders dan dat ik fan ben van chocolademousse! Hierbij dus mijn recept.

Voor 2 personen heb je nodig voor de chocolademousse:

  • 100 gr pure choco (ik heb extra puur van 75% genomen)
  • 1 ei
  • 1 thl honing
  • 150 ml slagroom
  • snufje zout
  • 1 thl amaretto

Qua vaat is dit recept wat onvoordelig: zo ongeveer alle ingrediënten bewerk je in een ander schaaltje. Ik ben ineens weer extra blij met mijn vaatwasser ;)

  • Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze au bain marie totdat het goed gesmolten is.
  • Doe ondertussen de slagroom in een (beslag)kom en voeg het snufje zout toe. Mix met de handmixer tot bijna stijf (de dikte van yoghurt).
  • Splits het ei. Sla eerst het eiwit in de ene schaal mooi stijf en daarna het eigeel samen met de honing romig en luchtig in een andere schaal.
  • De chocolade is inmiddels gesmolten en mix je rustig door het slagroommengsel. Voeg naar smaak de amaretto toe.
  • Roer nu het luchtig geslagen eigeel door het beslag en als laatste het eiwit. Gebruik nu niet de mixer, maar spatel het geheel rustig door elkaar. Zo blijft het lekker luchtig.
  • Verdeel de mousse in leuke bakjes of glaasjes en zet circa 30 minuten in de koelkast.

Chocolademousse

 

Bereidingstijd: 45 min (incl opstijven).

Variatietip: Ik heb er deze keer wat grof zeezout door gedaan, lekkere combi! Maar denk ook serveren met fruit, zoals frambozen of aardbeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.