Bosvruchtenmousse

Deze bosvruchtenmousse heeft een heerlijk intense en frisse smaak, de smaak van de zomer. Ik hou van bosvruchten, bessen, frambozen, aardbeien: klein, rood/roze en zoet. Vaak worden gerechten met dit fruit echter al snel te zoet. Deze mousse heeft ook wel dat zoete, maar het is zeker niet overheersend. De bosvruchtensmaak is dominant, en dat is dus zo fijn! Super simpel te bereiden, ook in grotere porties. Leuk wanneer je gasten hebt bijvoorbeeld.

Bosvruchtenmousse

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 200 gr bosvruchten (uit de vriezer)
  • 50 gr suiker
  • 100 ml slagroom
  • 1 blaadje gelatine

Laat de bosvruchten ontdooien en doe samen met het sap en de suiker in een steelpannetje. Week het blaadje gelatine gedurende 5 minuten en warm de bosvruchten ondertussen op zodat de suiker kan smelten. Laat het fruit daarna iets uitlekken in een zeef, doe terug in de pan (je hebt de pan niet meer op het vuur) en roer het uitgeknepen en zacht geworden gelatineblaadje erbij. Roer door tot de gelatine is opgelost. Sla de slagroom stijf en roer door het bosvruchtenmengsel. Verdeel over 2 leuke glaasjes of schaaltjes en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven. Het wordt echt een mousse, dus zo stijf als een pudding wordt het niet.

Serveer met eventueel een schepje slagroom met vanillesuiker, of een lepeltje crème fraîche. Ik denk dat dit toetje ook erg lekker is met wat snippers extra pure chocolade. Hmmm!

Bereidingstijd: 15 min +  1 uur opstijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.