DSCN7130

De klassieke rode stoofperen gekookt in wijn, port of bessensap kennen we natuurlijk allemaal. Heerlijk en altijd mooi om te serveren bij een dinertje. Stoofperen echter hun eigen kleur laten behouden is ook leuk. De peren in twee porties koken kan ook: de ene portie met port (of wijn of bessensap) zodat ze rood kleuren. En de andere portie volgens dit recept maken. Een peertje van elke kleur naast elkaar serveren en je klassieke maaltijd is hip en origineel!

Voor de blanke peren heb je nodig:

  • 1 kilo stoofperen
  • een klein plukje saffraan
  • een flinke thl gemalen kardemom
  • een el suiker

Schil de peren. Je kunt ze heel laten en zo in de pan doen. Ik heb ze deze keer in vieren gesneden zodat ik de klokhuizen kon verwijderen. Doe de partjes/peren in een pan en zet ze onder water. Voeg de suiker, kardemom en saffraan toe en breng aan de kook. Ik hou wel van een beetje bite, maar de peren heel zacht koken kan ook. Dit naar eigen wens. Giet de peren af en vang het vocht op. Dit vocht gaat terug in de pan en breng je aan de kook. Dit laat je inkoken tot een siroop en giet je over de peren.

That’s it! Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: 30 min

Variatietip: voeg een stukje verse gemberwortel (geschild) toe en een vanillestokje. Laat hierbij de suiker weg (of een deel), de vanille zorgt voor genoeg zoetigheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.