Artisjoksalade met kiemen
Artisjoksalade met kiemen

Artisjoksalade met kiemen met groenten en kruiden uit eigen tuin. Hoe tof is het om je eigen groenten en fruit te telen? Hoe goed ik er in de keuken mee om weet te gaan, hoe lastig ik het vind om ze zelf te kweken. Zaadjes zaaien en tot tuinkers laten uitgroeien lukt nog net, maar echte tomaten of kruiden groot krijgen, lukt me niet. Nou ja, ieder zijn ding zou ik zeggen. Bij mijn ouders in de tuin heeft de sla het in ieder geval erg naar zijn zin en hebben de slakken deze hoek van de tuin nog niet gevonden. En dus kon ik deze heerlijke salade maken voor de lunch!

  • 2 á 3 handen gesneden eikenbladsla
  • 1 hand vol kiemen, verschillende soorten (ik gebruikte oa. radijs- en linzenkiemen)
  • een stuk komkommer (ca. een derde)
  • ca. 6 kerstomaatjes
  • klein potje kappertjes
  • stukje feta
  • 2 bosuitjes
  • Ca. 6 artisjokharten uit blik
  • 2 el artisjokpasta (potje, bio)
  • olijfolie
  • zout & peper

Mocht je geen artisjokpasta kunnen vinden, dan kun je dit heel eenvoudig zelf maken. Pureer een aantal artisjokharten met wat olie, knoflook, zout en peper met de staafmixer tot een gladde massa. Je kunt eventueel nog wat kruiden of citroensap toevoegen, maar het heeft niet zo veel nodig. Artisjok heeft van zichzelf al een fijne (zachte) smaak.

Maak de sla schoon en snijd fijn. Mix samen met de gemengde kiemen in een ruime saladeschaal. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpannetje en bak de (uitgelekte) kappertjes er kort in aan. Laat de dan op een stukje keukenpapier afkoelen.

Maak ondertussen de komkommer, tomaatjes en bosuitjes schoon,  snijd in kleine stukjes/partjes en verdeel over de salade in de schaal. Verbrokkel de feta erover en laat de artisjokharten ondertussen in een vergiet uitlekken. Snijd ze daarna in kwarten of helften en voeg aan de salade toe, net als kappertjes en de artisjokpasta. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.

Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: 25 min

IMG_2871

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.